پیروز حناچی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مطرح کرد:

شرط توجیه‌‌‌‌‌پذیری ورود چین به ساخت مسکن

شهردار سابق تهران درباره طرح بازسازی بخش‌هایی از بافت فرسوده تهران با کمک چینی‌ها گفت: باید ابتدا بررسی کنیم که چینی‌ها برای چه به ایران می‌آیند؟ تنها حالتی که آمدن چینی‌ها برای احیای بافت‌های فرسوده توجیه دارد، سرمایه‌گذاری آنها است. پیروز حناچی، با بیان این مطلب افزود: اگر هدف از چنین اقدامی این باشد که چینی‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کنند، شاید نتایج خوبی داشته باشد، اما حتی در این حالت هم باید دید مابه‌ازای بازپرداخت این سرمایه‌گذاری‌ها به چینی‌ها چگونه خواهد بود؟
کد خبر : 20481
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 اسفند 1402 - 7:57
شرط توجیه‌‌‌‌‌پذیری ورود چین به ساخت مسکن

شهردار سابق تهران درباره طرح بازسازی بخش‌هایی از بافت فرسوده تهران با کمک چینی‌ها گفت: باید ابتدا بررسی کنیم که چینی‌ها برای چه به ایران می‌آیند؟ تنها حالتی که آمدن چینی‌ها برای احیای بافت‌های فرسوده توجیه دارد، سرمایه‌گذاری آنها است.
پیروز حناچی، با بیان این مطلب افزود: اگر هدف از چنین اقدامی این باشد که چینی‌ها در ایران سرمایه‌گذاری کنند، شاید نتایج خوبی داشته باشد، اما حتی در این حالت هم باید دید مابه‌ازای بازپرداخت این سرمایه‌گذاری‌ها به چینی‌ها چگونه خواهد بود؟

سرمایه‌‌‌‌‌گذاری خارجی امر موجهی است
وی در ادامه تاکید کرد: شهرداری معمولا این موضوع را به املاک و… حواله می‌دهد، در حالی که املاک شهرداری تهران چنین ظرفیتی ندارد. جزئیات این طرح مشخص نیست و نمی‌دانیم چطور نتیجه می‌دهد.
حناچی اضافه کرد: من معتقدم این دست تعاملات در حالتی که در راستای سرمایه‌گذاری باشد و حمایت دولت را هم بگیرد، امر موجهی است و خیلی از کشورهای دنیا این کار را انجام می‌دهند، اما باید ببینیم چارچوب ما در تعامل با چین در زمینه بازسازی بافت‌های فرسوده پایتخت چگونه است؟

ضرورت رعایت مقررات ملی و بین‌‌‌‌‌المللی
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مصوبات شورای عالی شهرسازی باید در رابطه با کشورهای خارجی مورد نظر باشد، گفت: قاعدتا رعایت مقررات ملی می‌تواند از آسیب‌های این دست تعاملات جلوگیری کند.
وی ادامه داد: زمانی که خارجی‌ها وارد احیای بافت یک جغرافیایی می‌شوند، مقررات ملی و بین‌‌‌‌‌المللی و کدهای ساختمان‌سازی و مجموعه قوانین و مقررات ساختمان از منظر جهانی را باید رعایت کنند.
هماهنگی کامل مهندسان خارجی با شهرداری
حناچی با اشاره به اینکه از جهت استانداردها لازم است حساسیت کافی وجود داشته باشد، اضافه کرد: از همه نکات مهم‌تر این است که مهندسان خارجی وقتی مثلا برای طرح بازسازی فضاهای فرسوده پایتخت به کشور ما می‌آیند، قطعا باید با شهردای تهران هماهنگی کامل داشته باشند و طرح‌های بالادستی که در تهران وجود دارد را موردنظر قرار بدهند تا با یک اقدام نادرست به افزایش جمعیت‌پذیری تهران دامن نزنند.

مسئله حمل‌‌‌‌‌ونقل در شهرهای اقماری
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه کلان‌‌‌‌‌شهرها با مجموعه‌های اقماری خود ایجاد می‌شوند، اضافه کرد: شهرهای اقماری معمولا جمعیت بیش از حدی را می‌پذیرند، به خاطر اینکه معمولا پذیرای جمعیت روزانه کلان‌‌‌‌‌شهرها هستند و این جمعیت را تشکیل می‌دهند.
وی با بیان اینکه رعایت سیاست‌های حمل و نقل یکی از اصول کلی است که در همه کلان‌‌‌‌‌شهرها معمولا مورد استفاده و توجه قرار می‌گیرد، اظهار داشت: من اینجا نیز به توجه داشتن به اسناد بالادستی تاکید دارم. اگر شهرهای کوچک اطراف کلان‌‌‌‌‌شهر شاهد بی‌نظمی حمل و نقل هستیم، معنایش این است که استانداری آن حوزه کارش را درست انجام نمی‌دهد.
حناچی درخصوص مشکلات حمل و نقل تهران نیز گفت: موضوع حمل و نقل عمومی مبتلابه همه کلان‌‌‌‌‌شهرها است. توجه به آن موضوعی نیست که در حد و مقیاس مدیران محلی باشد، بلکه موضوعی حاکمیتی است.
او تاکید کرد: روزانه ۵ میلیون نفر از ساکنان کلان‌‌‌‌‌شهرها به طور مستقیم با مسئله حمل و نقل درگیر هستند؛ حدود ۲ و نیم میلیون نفر در مترو و حدود ۲ و نیم میلیون نفر دیگر در ناوگان اتوبوسرانی با موضوع رفت و آمد با وسایل نقلیه عمومی مواجهه دارند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.