۲ شرط برای ورود چینی‌ها به ساخت‌وساز

مدیرعامل سازمان نوسازی تهران با بیان اینکه ورود چینی‌ها به بازار مسکن تهران و بافت فرسوده شرط و شروطی دارد، گفت: فعلا که هنوز با چینی‌ها به مرحله قرارداد نرسیده‌ایم.
کد خبر : 22192
تاریخ انتشار : یکشنبه 23 اردیبهشت 1403 - 14:14
۲ شرط برای ورود چینی‌ها به ساخت‌وساز

مهدی هدایت در پاسخ به اینکه قرار بود چینی‌ها در اردیبهشت ماه وارد بازار مسکن تهران شوند آیا منصرف شده‌اند؟ گفت: طی روزهای اخیر با یک سری از مجموعه‌های دانش بنیان دانشگاهی و دانشجویان در جهت شفاف‌‌سازی موضوع تفاهم با شرکت‌های چینی در ورود آنها به حوزه مسکن در تهران جلسه ای داشتیم.

دو شرط ورود چینی‌ها به بازار مسکن تهران
وی ادامه داد: اولا که دو شرط اساسی درخصوص ورود چینی‌ها به بازار مسکن تهران داریم. به هر حال ورود چینی‌ها به بازار مسکن و بافت فرسوده تهران شرط و شروطی دارد.
وی افزود: اولین شرط ما برای چینی‌ها این است که تکنولوژی جدیدی که منجر به کاهش زمان ساخت شود، وارد تهران شود. دومین شرط نیز این است که تامین مالی ۸۰ درصد توسط شرکت چینی انجام شود.

از کارگران چینی استفاده نمی‌شود
هدایت با بیان اینکه تمام مهندسان مشغول در این پروژه‌ها ایرانی هستند، ادامه داد: شرکت چینی که تکنولوژی را وارد کرد، تکنولوژی را به شرکت‌های ایرانی منتقل خواهد کرد و شرکتی تاسیس خواهد شد. اگر این دو شرط مورد پذیرش قرار بگیرد، می‌توانیم به مرحله تفاهم و قرارداد برسیم.
وی با اشاره به اینکه آنچه مشخص است این است که فعلا از آمدن آنها خبری نیست، افزود: چرا که هنوز به مرحله قرارداد نرسیده ایم، ادامه داد: موضوعی که حائز اهمیت است، این است که به هیچ وجه قرار نیست از کارگر چینی در پروژه ها استفاده شود.

قیمت ساخت مسکن چینی نامشخص است
وی افزود: پروژه‌های مختلفی به چینی‌ها معرفی شده است و اگر موانع مالی برطرف شود، کار آغاز می‌شود. فعلا در حد تفاهم است. چینی‌ها با یک سودی پول خود را خواهند گرفت، اما هنوز قیمت مشخص نیست و در حال حاضر در مرحله تامین منابع توافق کرده‌ایم.

چینی‌ها ۲۰۰ هزار مسکن می‌سازند
هدایت همچنین با اشاره به چالش‌های ساخت مسکن در ایران تاکید کرد: یکی از آسیب‌هایی که در حوزه نوسازی مسکن داریم زمانبر بودن ساخت مسکن است. در مرحله نخست قرار است که ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران توسط چینی‌ها با انتقال تکنولوژی احداث شود و باید ساخت مسکن در یک سال به اتمام برسد. مدیرعامل سازمان نوسازی تهران در پاسخ به این پرسش که قیمت ساخت مسکن توسط چینی‌ها چقدر خواهد بود؟ گفت: فعلا با چینی‌ها بر سر موضوع قیمت توافقی نشده است. در محدوده بافت فرسوده اکثر مالکان برای اینکه نوسازی طولانی می‌شود، وارد مشارکت برای ساخت نمی‌شوند.

عقب‌ماندگی تهران در بخش ساخت مسکن
هدایت با بیان اینکه طبق برنامه چهارم، شورای شهر و شهرداری تهران تکلیف شده است که سه درصد از بافت‌های فرسوده نوسازی شود، ادامه داد: سال گذشته پنج هزار و ۹۰۰ پلاک نوسازی شد؛ اما مشکل تهران این است که از دولت گذشته از یک عقب‌ماندگی در بخش ساخت مسکن رنج می‌برد.
هدایت با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته بین ۴۰ تا ۶۰ هزار مسکن جدید در تهران ساخته شده است، تاکید کرد: سالانه باید ۱۵۰ هزار مسکن در تهران ساخته شود. به همین منظور کلنگ‌زنی ۱۵۰هزار واحد مسکونی از ماه آینده در تهران آغاز خواهد شد.
این مسئول ادامه داد: ساخت مسکن استطاعت‌پذیر هم می‌تواند قیمت مسکن را کنترل کند و هم از افزایش بافت فرسوده جلوگیری کند. همچنین در بخش اقتصادی می‌تواند خانوار فاقد مسکن را صاحب مسکن کند.
وی اظهار کرد: تاکنون برای تشویق نوسازی در بافت‌های فرسوده چنانچه مساحت زمین به ۱۰۰ متر مربع می‌رسید، یک طبقه تشویقی ارائه می‌شد و اگر ماحصل تجمیع ۶ پلاک به ۴۰۰ متر مربع می‌رسید دو طبقه تشویقی داده می‌شد، اما عملا چنین امکانی میسر نبود. با این حال طی تلاش‌های صورت گرفت در کمیسیون ماده ۵ مصوبه‌ای تدوین شد تا تسهیلات تشویقی دو طبقه داده شود.
هدایت در ادامه گفت: در محدوده‌هایی که کار نوسازی در آنها نیز طی سالیان گذشته متوقف بود مانند کن در منطقه ۵، گلابدره وسیمین دره در منطقه یک و نفرآباد در منطقه ۲۰ به علت نبود طرح‌های شهری و به رسمیت نشناختن سکونت در این محدوده‌ها شاهد شرایط نامساعدی بودیم که در نهایت برای بهبود این وضعیت اقدام به تهیه، تصویب و ابلاغ طرح‌های موضوعی در آنها شدیم و برایشان پروژه‌های خدماتی تعریف کردیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران همچنین در خصوص فروش متری مسکن گفت: درباره این موضوع جلساتی در سازمان بورس داشتیم و علی رغم پیگیری‌های انجام شده سازمان بورس، هنوز مصوبه تعیین شده در این زمینه ابلاغ نشده است. این درحالیست که این طرح نقدینگی را به سمت تولید مسکن هدایت می‌کند و باعث ایجاد امیدواری بین شهروندان می‌شود. هدف ما نیز الگوسازی و استفاده از مشارکت بخش خصوصی است. کسی که در حوزه مسکن تخصص داشته باشد بعید است با این طرح مخالف باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که موضع شما در مورد اجاره داری چیست گفت: لایحه‌ای از سوی سازمان نوسازی تنظیم و در جلسه مشترکی با وزیر کشور پیشنهادات ارائه شد و اعلام کردیم شهرداری با توجه به امکاناتی که دارد می‌تواند در این زمینه به دولت کمک کند اما هنوز این موضوع در دولت نهایی نشده است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.