مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تاکید کرد

تولید مسکن نیازمند یک جریان پایدار

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر ضرورت تولید مسکن در پایتخت، گفت: ما در شهر تهران از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ شاهد کم شدن بعد خانوار از ۵.۱ به ۳.۳ بودیم؛ درحالی‌‌‌‌‌‌‌‌که تعداد خانوار افزایش یافته است. از طرفی آمار شهرنشینی در کشورما از ۳۱ درصد در سال ۱۳۳۵ به ۸۵ درصد در ۱۴۰۳ رسیده که این مسئله، نیاز شهرها به مسکن را بیشتر کرده است.
کد خبر : 22522
تاریخ انتشار : چهارشنبه 9 خرداد 1403 - 8:19
تولید مسکن نیازمند یک جریان پایدار

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر ضرورت تولید مسکن در پایتخت، گفت: ما در شهر تهران از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ شاهد کم شدن بعد خانوار از ۵.۱ به ۳.۳ بودیم؛ درحالی‌‌‌‌‌‌‌‌که تعداد خانوار افزایش یافته است. از طرفی آمار شهرنشینی در کشورما از ۳۱ درصد در سال ۱۳۳۵ به ۸۵ درصد در ۱۴۰۳ رسیده که این مسئله، نیاز شهرها به مسکن را بیشتر کرده است.
سیدمهدی هدایت ادامه داد: بیشتر افزایش جمعیت شهر تهران ناشی از ولادت‌ها است که ۷۹ درصد جمعیت را شامل می‌شود و مهاجرت سهم ۲۱درصدی در افزایش جمعیت پایتخت دارد. در استان تهران شهر پردیس بیشترین سهم مهاجرپذیری و شهر تهران کمترین سهم از مهاجرت را دارد. بنابراین با درنظر گرفتن ولادت‌‌‌‌‌‌‌‌ها و ازدواج و طلاق، باید گفت که بیشترین نیاز شهر تهران، به مسکن مربوط به ساکنان اصلی شهر است؛ نه جمعیت مهاجر.
وی با بیان اینکه در شهر تهران بیشترین مهاجرت به شهرهای اقماری صورت می‌‌‌‌‌‌‌‌گیرد، اظهار داشت: عدم برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی مسکن در شهر تهران باعث شده که از ۱۰ میلیون سفری که در شهر تهران انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌شود، حدود ۳.۵ میلیون سفر از شهرهای اقماری به تهران باشد.

۴۲ درصد خانوارهای تهرانی زیرخط فقر مسکن
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درخصوص عدم تناسب عرضه و تقاضا مسکن در پایتخت گفت: ۴۲ درصد خانوارهای شهر تهران زیر خط فقر مسکن هستند و در شاخص توان‌‌‌‌‌‌‌‌پذیری مسکن، اصلا وضع خوبی نداریم که این مسئله نیاز شهر به مسکن‌‌‌‌‌‌‌‌سازی را تشدید می‌‌‌‌‌‌‌‌کند. بعد از ابلاغ طرح تفصیلی جدید، به دلیل ایجاد برخی محدودیت‌‌‌‌‌‌‌‌ها، تعداد صدور پروانه برای واحدهای مسکونی کوچک‌‌‌‌‌‌‌‌مقیاس کم شد و صدور پروانه به سمت واحدهای بزرگتر رفت. این موضوع موجب تولید واحدهای مسکونی شد که تناسبی با نیاز عموم خریداران نداشتند، چراکه واحدهای مازاد مورد بحث عموما در شمال شهر تهران هستند و برای گروه‌‌‌‌‌‌‌‌های هدف مناسب نیستند. به همین دلیل ما در این دوره، با هدف تامین مسکن موردنیاز شهروندان، توانستیم زیرساخت‌‌‌‌‌‌‌‌های لازم برای احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهر را فراهم کنیم که این ۲۰۰ هزار واحد، عموما در پهنه جنوب تهران و با بهره‌‌‌‌‌‌‌‌گیری از عرصه‌‌‌‌‌‌‌‌های ناکارآمد و بی‌‌‌‌‌‌‌‌دفاع شهری، ضمن تامین خدمات هفت‌‌‌‌‌‌‌‌گانه احداث خواهند شد.
هدایت تاکید کرد: نوسازی بافت‌‌‌‌‌‌‌‌های فرسوده و پلاک‌‌‌‌‌‌‌‌های ناپایدار شهر تهران نیز با رویکرد ایجاد محلات الگو در دست اقدام است. بنابراین جریان ساخت مسکن در تهران باید به یک جریان پایدار تبدیل شود.

۵ مولفه موثر در حوزه مسکن
هدایت با اشاره به ۵ مولفه موثر در تولید مسکن، گفت: این مولفه‌‌‌‌‌‌‌‌ها شامل واحدهای مسکونی خالی، میزان مهاجرت، بعد خانوار، میزان ازدواج و تعداد واحدهای مسکونی فرسوده و ناپایدار است و ‌باید در شهر تهران طی یک دوره ۱۰ ساله، یک-ونیم میلیون مسکن ساخته شود. در افق این برنامه ۱۰ ساله الزام شده که با توجه به ۵۰ سال عمر استاندارد یک ساختمان، سالانه ۲ درصد نوسازی مسکن محقق شود.
طی این دوره ۳۶۵ هزار واحد مسکونی ناپایدار موجود باید نوسازی شوند و در حوزه تولید مسکن باید طی یک دوره ۱۰ ساله ۴۳۵ هزار واحد موردنیاز زوج‌‌‌‌‌‌‌‌های جوان، ۹۵ هزار واحد موردنیاز مهاجرین (که درمجموع حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود)، احداث شود و این تکلیف بر عهده شهرداری تهران است.
وی تصریح کرد: آمار صدور پروانه تا پیش از این دوره مدیریت شهری، سیر نزولی داشت، اما اکنون شاهد افزایش صدور پروانه نسبت به گذشته هستیم. البته در شهر تهران از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ برای ۷۰۰ هزار واحد مسکونی پروانه صادر شد که مازاد مسکن مورد بحث نیز محدود به همان دوره است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.