دکتر پزشکیان در مراسم تنفیذ دوره چهاردهم ریاست جمهوری:

موفقیت بنده و دولت آینده، منوط به پابندی به چشم‌انداز و سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری و عمل به قانون برنامه توسعه است

رئیس جمهور با بیان اینکه همچنان خاک پای ملت شریف ایران هستم که آگاهانه بار سنگینی را در شرایطی خطیر بر دوش این حقیر نهادند، گفت: آنان که به من و نامزدهای رقیب رأی دادند و یا حتی از سر دغدغه‌مندی و نقد و اعتراض وارد عرصه انتخاب نشدند، انتظار تحول را پیش روی نظام، من و دولت آینده نهادند که زمان پاسخگویی به آن از امروز عملاً آغاز می‌شود.
کد خبر : 23329
تاریخ انتشار : یکشنبه 7 مرداد 1403 - 12:43
موفقیت بنده و دولت آینده، منوط به پابندی به چشم‌انداز و سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری و عمل به قانون برنامه توسعه است

دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز یکشنبه در آیین تنفیذ حکم ریاست جمهوری، با گرامیداشت یاد معمار فقید انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی(ره) و شهیدان سرافراز ایران عزیز، به ویژه سرباز وطن سپهبد قاسم سلیمانی، به روان پاک روسای دولت شهیدان رجایی، باهنر و شهید خدمت آیت‌الله رئیسی و همه خدمتگزاران شهید نظام درود فرستاد.

رئیس جمهور با سپاسگذاری از لطف و تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی که عرصه را برای مشارکت مؤثر ملت و رقابت معنادار تفکرات سیاست‌های متفاوت در چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گشودند، اظهار داشت: همچنان خاک پای ملت شریف و بزرگوار ایران هستم که آگاهانه در این میدان پا نهادند و با رأی خود بار سنگینی را در شرایطی خطیر بر دوش این حقیر نهادند.

دکتر پزشکیان افزود: آنان که به من و نامزدهای رقیب رأی دادند و یا حتی از سر دغدغه‌مندی و نقد و اعتراض وارد عرصه انتخاب نشدند، انتظار تحول را پیش روی نظام، من و دولت آینده نهادند که زمان پاسخگویی به آن از امروز عملاً آغاز می‌شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه اکنون مقام معظم رهبری با تنفیذ رأی ملت و امضای حکم ریاست جمهوری، این بنده کوچک خدا را رسماً مکلف به انجام مسئولیتی بزرگ در قبال همه ملت ایران فرمودند، تصریح کرد: منتخب ملت به موجب اصل ۱۱۳ قانون اساسی از امروز رئیس جمهور می‌شود و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز اموری که مستقیماً به رهبری مربوط می‌شود، برعهده دارد.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه آنچه قانون اساسی بر عهده ما گذاشته، در حقیقت براساس مسیر روشنی که مقام معظم رهبری توشیح فرمودند، چشم‌انداز نظام جمهوری اسلامی و سیاست‌های کلی ابلاغی و قانون برنامه است که باید به طرف آن حرکت کنیم، گفت: چشم‌انداز نظام جمهوری اسلامی، وضعیتی را تصویر می‌کند که در آن ایران کشوری توسعه‌یافته، با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه و با هویت اسلامی و انقلابی الهام‌بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین‌الملل است.

رئیس دولت چهاردهم چشم‌انداز خود از ایران را کشوری توسعه‌یافته، متناسب با مقتضیات فرهنگی، متکی بر اصول اخلاقی و ارزش‌های اسلامی، آزادی‌های مشروع، عدالت اجتماعی، حفظ کرامت و حقوق انسان‌ها و بهره‌مند از امنیت اجتماعی و قضایی، برخوردار از دانش‌پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی، امن، مستقل و مقتدر، با سامانه دفاعی مبتنی بر بازدارندگی همه‌جانبه و پیوستگی مردم و حکومت، برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تأمین اجتماعی، فرصت‌های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، به دور از فقر و تبعیض و بهره‌مند از محیط زیست مطلوب، فعال، مسئولیت‌پذیر،‌ ایثارگر، مؤمن، رضایتمند، برخوردار از وجدان کاری، انضباط، روحیه تعاون و سازگاری اجتماعی، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی بودن، دست‌یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه و با تأکید بر جنبش نرم‌افزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل، الهام‌بخش، فعال و مؤثر در جهان اسلام با تحکیم الگوی مردم‌سالاری دینی، توسعه کارآمد، جامعه اخلاقی، ‌نواندیش و پویایی فکری و اجتماعی، تأثیرگذار بر همگرایی اسلامی براساس تعالیم اسلامی و اندیشه‌های امام خمینی(ره) و نهایتاً دارای تعامل سازنده و مؤثر با جهان براساس اصول عزت، حکمت و مصلحت توصیف کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه چشم‌اندازی که نظام از دولت، برای ما مسئولین ترسیم کرده،‌ تشکیل حکومت و دولتی قدرتمند بر اساس اصول قانون و در چارچوب‌های قانونی است که رهبری معظم انقلاب ابلاغ فرموده‌اند و ما باید به این سمت حرکت کنیم، افزود‌: ما تنها با همگرایی و قانونگرایی در منظومه حکومت می‌توانیم از بحران‌ها و تنگناهای پیش‌روی کشور عبور کنیم و امیدها و انتظارات به حق مردم را پاسخ دهیم.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اهمیت تعامل جامعه و حاکمیت در مسیر پیشرفت و توسعه کشور، جامعه همگرا و قانونمدار را موجب تقویت و قدرت‌یابی بیشتر حاکمیت دانست و افزود: موفقیت بنده و دولت آینده در رسالت و مسئولیت‌مان برای رسیدن به این هدف، منوط به پابندی به چشم‌انداز و سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری معظم انقلاب و عمل به قانون برنامه توسعه کشور است. همانگونه که در مناظرات هم تاکید داشتم اگر ما سیاست‌های کلی رهبری را بپذیریم و برای عمل به آن هم قسم شویم، کشور به جایگاه برترین، بهترین و بالاترین خواهد رسید.

رئیس جمهور با اشاره به تاکید آیات متعدد قرآن کریم در باب اهمیت وحدت و انسجام برای موفقیت در امور تصریح کرد‌: وحدت و انسجام و چنگ زدن به ریسمان الهی است که می‌تواند ما را به جایی که لیاقت و شایستگی‌اش را داریم، برساند و آنچه ما را از رفتن باز می‌دارد و موجب اختلاف و تفرقه می‌شود، هوای نفس است که باید در این زمینه مراقبت لازم را داشته باشیم.

دکتر پزشکیان در ادامه میزان رضایتمندی مردم از دولتمردان را ملاک و معیار سنجش موفقیت آنان در خدمتگزاری و حکمرانی عنوان کرد و اظهار داشت:‌ بر اساس سیره امیرالمومنین (ع) و همچنین سیاست‌ها و چشم‌اندازهای ترسیم شده نظام، باید دو نوع رفتار را در قبال مردم در پیش بگیریم، اول اینکه با تمام وجود به این مردم عشق و محبت بورزیم، در مقابل آنها نایستیم و خدمت به آنان را سرلوحه کار خود قرار دهیم و دوم اینکه به انصاف در میان آنها عمل و قضاوت کنیم.

رئیس جمهور تاکید کرد: ظلم این است که عده‌ای را برای خودمان و دوست‌ها و قوم و خویش خودمان و جناح خودمان داشته باشیم و مردم را نداشته باشیم. آنچه بارها بر آن تاکید داشته‌ام آن است که در شغل و جایگاه و تقسیم منابع، به مراعات انصاف پایبند باشیم.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.