حسن نظرزاده دباغ، دبیر انجمن LSF ایران تاکید کرد:

اتلاف هزینه‌‌‌ درپی غفلت از صنعتی‌‌‌سازی

دبیر انجمن LSF ایران درخصوص موانع ساخت نهضت ملی مسکن، گفت: یکی از موانع اجرای دقیق این طرح عدم ‌تحقق ۲۰ درصدی تسهیلات است. همچنین یکی دیگر از چالش‌‌‌های جدی آن، علاوه بر نوع قرارداد مستاجری آن، مشکلات تغییر کاربری و افزایش تراکم و مالکیت اراضی واگذارشده توسط دستگاه‌‌‌های اجرایی است.
کد خبر : 21672
تاریخ انتشار : یکشنبه 2 اردیبهشت 1403 - 8:53
اتلاف هزینه‌‌‌ درپی غفلت از صنعتی‌‌‌سازی

دبیر انجمن LSF ایران درخصوص موانع ساخت نهضت ملی مسکن، گفت: یکی از موانع اجرای دقیق این طرح عدم ‌تحقق ۲۰ درصدی تسهیلات است. همچنین یکی دیگر از چالش‌‌‌های جدی آن، علاوه بر نوع قرارداد مستاجری آن، مشکلات تغییر کاربری و افزایش تراکم و مالکیت اراضی واگذارشده توسط دستگاه‌‌‌های اجرایی است.
حسن نظرزاده دباغ خاطرنشان کرد: مسئله دیگر آماده‌‌‌سازی این اراضی الحاقی و توسعه آن در نهضت ملی مسکن است که بسیار چالش برانگیز است، زیرا این آماده‌‌‌سازی‌‌‌ها به عهده دولت است و متاسفانه این کار را با سرعت انجام نمی‌‌‌دهند و همین موجب طولانی شدن طرح می‌شود.
به گفته دباغ، بزرگترین معضل این نوع از قراردادها، متقاضی محوربودن آن است، زیرا متقاضیان با دهک‌‌‌های مختلف براساس ثبت‌‌‌نام انتخاب می‌‌‌شوند که برخی از آنها نمی‌توانند هزینه‌‌‌های خود را به‌موقع پرداخت کنند، در حالی که بسیاری از هزینه‌‌‌های اولیه این طرح باید توسط متقاضی پرداخت شود.

چالش انبوه‌‌‌سازان در نهضت ملی مسکن
دبیر انجمن LSF ایران تاکید کرد: اکثر انبوه‌‌‌سازانی که در طرح نهضت ملی حضور دارند، برای اثبات توانمندی خود به دولت ابتدا بدون هیچ قراردادی وارد عمل شدند؛ این در حالی است که تاکنون بسیاری از آنها حتی هزینه‌‌‌های اولیه خود را برای ساخت مسکن دریافت نکردند و نتوانستند پیش‌پرداخت‌‌‌های لازم را دریافت کنند.
وی بیان کرد: زمانی که قراردادی منعقد می‌شود، با هر شرایط و نوع قراردادی باید بیش از ۸‌ درصد آن بلافاصله پرداخت شود و سازندگان پیش‌پرداخت‌‌‌های اولیه را دریافت کنند، اما اکنون میانگین تسهیلات با توجه به ارائه ضمانت‌‌‌نامه‌‌‌های لازم توسط انبوه‌‌‌سازان حتی به ۳‌درصد هم نمی‌‌‌رسد.
دباغ تاکید کرد: وقتی کشور با تورم لحظه‌‌‌ای مواجه است، این نحوه دریافت پیش‌پرداخت واقعا کار را برای سازنده سخت می‌‌‌کند، از طرفی نامشخص بودن محل تامین هزینه‌‌‌ها و فراهم کردن زیرساخت‌‌‌ها در اراضی ملی تبدیل به بحران شده است.

سنتی‌‌‌سازی همچنان در جریان است
وی افزود: امروزه جهان به سمت صنعتی‌‌‌سازی در حرکت است، در حالی که در ایران همچنان رویه سنتی‌‌‌سازی در جریان است و با توجه به اینکه ما هنوز به سمت صنعتی‌‌‌سازی حرکت نکرده‌‌‌ایم، اتلاف هزینه‌‌‌ بسیاری خصوصا در مصالح ساختمانی داریم. این مسئله منجربه پایین آمدن کیفیت ساخت واحد‌‌‌های ساختمانی می‌شود و از طرفی هدر‌رفت انرژی را در پی دارد.
وی پیشنهاد داد: ما به دولت پیشنهاد می‌‌‌دهیم دو مولفه فولاد و سیمان را به صورت اعتباری در اختیار انبوه‌‌‌سازان این طرح قرار دهند که این مسئله سبب می‌شود تا عقب‌‌‌ماندگی در ساختار شکست اتفاق بیفتد.

الزام به صنعتی‌‌‌سازی در نهضت ملی مسکن
دباغ در بخش دیگر سخنانش گفت: طرح نهضت ملی مسکن ابتدا با توجه به اینکه ساختار شکست قرارداد‌‌‌های نهضت ملی مسکن منطبق با هزینه‌‌‌های جاری نیست. از طرفی در صنعتی‌‌‌سازی مسکن گاهی لازم است تا انبوه‌‌‌سازان ۶۰‌درصد پیش‌پرداخت‌‌‌ها را در ابتدای پروژه دریافت کنند، بنابراین وزارت راه باید تلاش کند تا این طرح را به سمت صنعتی‌‌‌سازی ببرد و فکر جدی برای پیش‌پرداخت‌‌‌ها انجام دهد.
وی افزود: کشور از اسفند ماه سال ۱۴۰۲ دچار یک تورم شدید و لحظه‌‌‌ای شد و با توجه به این مشکلات اقتصادی، امروز صنعتی‌سازی صرفا یک توصیه نیست، بلکه الزام است و این الزام باید توسط دستگاه‌‌‌های ذی‌صلاح ابلاغ شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.