انتقاد اکبر شوکت، عضو هیئت مدیره اسکان و رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی:

بی‌توجهی به کارگران ساختمانی مشهود است

نماینده کارگران ساختمانی درخصوص آخرین وضعیت بیمه کارگران ساختمانی گفت: نه تنها کسی بیمه نشده، بلکه بیمه ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار نفر بیمه‌‌‌شده هم در این دولت قطع شده است. 
کد خبر : 21715
تاریخ انتشار : سه شنبه 4 اردیبهشت 1403 - 8:25
بی‌توجهی به کارگران ساختمانی مشهود است

عضو هیئت مدیره اسکان و نماینده کارگران ساختمانی درخصوص آخرین وضعیت بیمه کارگران ساختمانی گفت: نه تنها کسی بیمه نشده، بلکه بیمه ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار نفر بیمه‌‌‌شده هم در این دولت قطع شده است. 

اکبر شوکت، نماینده کارگران ساختمانی ادامه داد: در یک کلام بگویم که فعلا در مرحله‌ یأس و ناامیدی هستیم؛ از یک طرف با عملکرد وزیر کار، معاون روابط کار وی و رئیس سازمان تأمین اجتماعی، صنف کارگران ساختمانی به طور کامل منحل شده است و از طرف دیگر مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل نشده است. 
شوکت گفت: کانون کارگران ساختمانی کشور طی دو سال اخیر بلاتکلیف است و انجمن‌های صنفی نیز به نوعی از حیز انتفاع ساقط شده‌اند. در دوره‌های قبل حدود یک میلیون بیمه شده ساختمانی داشتیم، اما متأسفانه تمام این اندوخته‌ها و تلاش‌ها برای بیمه کارگران ساختمانی از بین رفته است. در حال حاضر تعداد بیمه‌‌‌شدگان ساختمانی کمتر از ۶۰۰هزار نفراست. 

 افزایش عوارض ساختمانی، حاصل ۴ سال دوندگی در مجلس!
وی بیان کرد: چهار سال در مجلس دوندگی کردیم و برآیند این وضعیت اصلاح بیمه کارگران ساختمانی و افزایش ۲۵ درصدی عوارض ساختمانی بود. اگرچه به این مصوبه انتقاداتی وارد است، اما ما تلاش کردیم تا اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی به نتیجه برسد. 
شوکت بیان کرد: مسئله این است که بی‌توجهی وزیر کار، معاون روابط کار وی و رئیس سازمان تأمین اجتماعی نسبت به کارگران ساختمانی و انجمن‌های آنها مشهود است. این بی‌توجهی آن هم در مورد کارگرانی که شغل آنها سخت و زیان‌آور و از پرخطرترین مشاغل است، ظلم مضاعف است. 
 دهن کجی به دستور رئیس‌جمهور!
شوکت گفت: رئیس‌ جمهور بر حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی تاکید کردند و دستور به حل این مشکل دادند، اما اقداماتی که تاکنون صورت گرفته به نوعی دهن‌‌‌کجی به دستور وی است. نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه کاملا در تضاد با دستور ایشان عمل شده و همه چیز را به ویرانی کشاندند. نزدیک به ۵۰۰ هزار خانواده در نوبت بیمه اجتماعی هستند و عملا هیچ عملکرد مثبتی ندیدم. ما کاملا از عملکرد وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی ناراضی هستیم. 

 مجلس اجازه محدودیت منابع بیمه کارگران را نداد
وی درباره استفساریه جدید مجلس در مورد بیمه کارگران ساختمانی به ایلنا گفت: برخی نمایندگان مجلس به دنبال این بودند که منابع بیمه کارگران ساختمانی را محدود کنند که خوشبختانه کمیسیون اجتماعی اجازه این کار را نداد. 
شوکت تاکید کرد: سازمان تامین اجتماعی از سال ۵۲ تاکنون ۸ الی ۱۶ درصد از پیمان‌‌‌های ساختمانی پول دریافت کرده، اما این پول را صرف بیمه کارگران ساختمانی نکرده است. همچنین این سازمان از محل عوارض ساختمانی نیز مبلغ دیگری دریافت کرده که این مبلغ در حال حاضر به ۲۵ درصد پروانه ساختمانی رسیده است. 
وی بیان کرد: ما باید به سمت دریافت یکسان این منابع برویم و این موضوع را در مجلس جدید پیگیری خواهیم کرد. یعنی دریافتی تأمین اجتماعی از محل پیمان‌ها، با ۲۵ درصدی که از عوارض ساختمانی می‌گیرد، این دو باید با هم تلفیق و در یک محل ذخیره شوند. در این صورت ما منابع خوبی برای بیمه کارگران ساختمانی خواهیم داشت. اکنون این دو منابع با هم تلفیق نمی‌شوند و سازمان تامین اجتماعی هم در قبال هزینه‌ این منابع پاسخگو نیست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.