حسن محتشم، عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان تهران
دولت هیچ برنامهای برای صنعت ساخت و ساز ندارد / رکود ساخت مسکن در سال ۱۴۰۳ ادامه دارد
آسیبهای وارد شده به بخش مسکن طی سالهای گذشته، تنها معطوف به یک جنبه از آن نبوده است. اکنون تمام ابعاد مسکن درگیر رکود و تورم است و به همان اندازه که بازار معاملات مسکن در انبوهی از مشکلات دست و پا میزند، صنعت ساخت و ساز نیز مدتهاست با رکود و بیمیلی انبوهسازان به ساخت، مواجه است.
صنعت ساختمان در رنج است
حسن محتشم، عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران درباره وضعیت بازار ساخت و ساز در سال ۱۴۰۳ گفت: «ساخت و ساز از سال گذشته در رنج است و شرایط مطلوبی ندارد. نقدینگی قفل شده و از سوی دیگر شرکتهای حوزه ساخت نیز بهدلیل سامانهای که وزارت راه و شهرسازی به نام سپامک پایهگذاری کرده، در بلاتکلیفی بهسر میبرند. اکنون بعضی از شرکتها یک سال است در نوبت هستند تا بتوانند رتبه خود را تمدید کنند.»
وی افزود: «این موضوع، بازدارندگی در ساخت و ساز ایجاد کرده است و در نتیجه آن، تلاش و انگیزهای که باید برای سازندگان وجود داشته باشد، به مرور در حال کمرنگ شدن است.»
محتشم عنوان کرد: «در سال ۱۴۰۳ نیز تورم، افزایش قیمتها، سردرگمی سازندگان نسبت به هزینههای ساخت و مشکلات ناشی از مالیات باعث شده است به جای اینکه تولید بیشتری با توجه به نیاز جامعه ایجاد شود، با کاهش تولید مواجه باشیم.»
دولت هیچ برنامهای برای صنعت ساخت و ساز ندارد
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران درباره برنامه دولت برای ساماندهی بازار ساخت مسکن نیز گفت: «دولت هیچ برنامهای برای بازار ساخت و ساز مسکن ندارد تا اعلام کند چگونه میتوان انبوهسازان را به سوی ساخت هدایت کرد. دولت همچنین در سیاستهای خود تکرار مکررات سالهای قبل را در پیش گرفته است.»
او تاکید کرد: «با مسیری که اکنون در آن قرار داریم بهنظر میرسد رکود ساخت در سال جاری نیز ادامه پیدا کند.»
وی در خصوص سیاستهای دولت افزود: «زمانی که ارزش پول ملی کاهش پیدا میکند و ارزش کالاهایی مانند طلا و سکه در بازارهای موازی بالا میرود، طبیعتا واکنش دولت کنترل بازار است. دولت در این مواقع نقدینگی را از بازار جمع میکند یا اجازه نمیدهد در بازار فعال باشد. زمانی که نقدینگی در بانکها قفل میشود همه کسب و کارها در حالت رکودی فرو میروند، صنعت و بازار ساختمان نیز از این قاعده مستثنی نیستند.»
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران اظهار کرد: «سازندهها هنگامی که میخواهند وارد بازار شوند میبینند واحدهای ساخته شده حتی به قیمت تمامشده نیز به فروش نمیرسند. با تاثیر از این عامل، طی سال گذشته بازار مسکن نیز با افت قیمت مواجه شده است، در حالی که قیمت تمامشده مسکن نهتنها کاهش نداشته بلکه مسیری افزایشی را نیز طی کرده است.»
کارشناسان معتقدند بازگشت رونق به بازار مسکن یکی از اصلیترین عواملی است که با استفاده از آن میتوان آرامش و ثبات را به بازار معاملات مسکن بازگرداند. مادامی که رکود در ساخت و عرضه مسکن وجود داشته باشد، سر سامان دادن به آن در طولانیمدت امری محال بهنظر میرسد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰