امیر توپچی‌پور، کارشناس اقتصادی مطرح کرد

رکود، مهمان بازار مسکن در ۱۴۰۳

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بازار مسکن یکی از جذاب‌ترین بازارها در بین ایرانی‌ها است، گفت: در سالی که پشت سر گذاشتیم، این بازار هم همچون دیگر بازارها در وضعیت رکودی به سر می‌برد و رشد قیمتی کمتری نسبت به تورم داشت.
کد خبر : 21378
تاریخ انتشار : دوشنبه 20 فروردین 1403 - 8:22
رکود، مهمان بازار مسکن در ۱۴۰۳

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بازار مسکن یکی از جذاب‌ترین بازارها در بین ایرانی‌ها است، گفت: در سالی که پشت سر گذاشتیم، این بازار هم همچون دیگر بازارها در وضعیت رکودی به سر می‌برد و رشد قیمتی کمتری نسبت به تورم داشت.
امیر توپچی‌پور افزود: شاید دلیل فعلی رکود بازار مسکن را بتوان رشد سرسام‌آور قیمت مسکن در سال‌های گذشته دانست. چرا که رشد قیمت مسکن بیش از افزایش قدرت خرید مردم بود که به همین دلیل تقاضا برای مسکن هم با کاهش نسبی روبه‌رو بوده است که این موضوع قیمت‌ها را هم تحت تأثیر قرار داد.
وی درخصوص وضعیت بازار مسکن در سال جدید گفت: در سال ۱۴۰۳ هم وضعیت بازار مسکن همچون دیگر بازارها وابسته به دلار خواهد بود و در صورتی‌ که شاهد رشد غافلگیرکننده‌ای در بازار ارز نباشیم که بسیار هم دور از ذهن است، کلیت بازار مسکن همچنان در وضعیت رکودی به سر خواهد برد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته در سال ۱۴۰۲ هزینه اجاره‌بها نسبت به قیمت مسکن رشد بیشتری داشت که در سال ۱۴۰۳ هم می‌توان انتظار ادامه این شرایط را داشت.

علت گرانی دلار در یک اقتصاد
وی در پاسخ به اینکه چطور می‌شود که بازار ارز در این حد برای بازارهای مالی ما مهم و تأثیرگذار می‌شود و آینده این بازار را چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: بازار ارز بازاری است که آثار تمامی نابهره‌وری‌های اقتصادی را می‌توان در این بازار دید. به عبارتی، علت گرانی دلار در یک اقتصاد را می‌توان این‌طور ارزیابی کرد که این اقتصاد نسبت به معدل اقتصادهای دنیا نابهره‌ور است و به همین دلیل نرخ ارز در این کشور افزایش می‌یابد.
توپچی‌پور ادامه داد: با توجه به اینکه واردات و صادرات بخش اعظمی از شرکت‌های بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار می‌دهد، تغییرات نرخ ارز نیز برای این بازار مهم است.
در بازار سکه و طلا هم قیمت‌ها با توجه به تغییرات قیمت‌های جهانی و نرخ ارز در کشور تعیین می‌شود و سایر بازارها هم به نوعی از نرخ ارز تأثیر می‌پذیرند.
وی یادآور شد: همان‌طور که در سال گذشته شاهد بودیم با وجود برخی نوسانات جزئی، دولت توانست تا حدود زیادی نوسانات بازار ارز را تحت کنترل خود داشته باشد و با توجه به بازگشت برخی منابع ارزی به کشور، بانک مرکزی در کنترل قیمت دلار به‌جز برخی برهه‌های زمانی موفق ظاهر شد.

اثر ترامپ بر نرخ دلار!
توپچی‌پور تشریح کرد: بدبینی اقتصادی ناشی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید می‌تواند به عنوان «اثر ترامپ» در نیمه دوم سال نوسانات رو به بالایی را در نرخ دلار ایجاد کند.
وی همچنین در پاسخ به اینکه سرمایه‌گذاران حوزه طلا چه انتظاراتی برای سال جدید داشته باشند، گفت: تحولات بازار طلا را باید فراتر از مرزها بررسی کنیم. در سال ۲۰۲۴ میلادی شاهد بودیم که فدرال رزرو مدیریت آهسته و پیوسته بازارها را در برنامه قرار داد. بزرگترین ریسک طلا در سال جدید می‌تواند توافق روسیه و اکراین باشد که در این صورت شاهد کاهش قیمتی در طلای جهانی خواهیم بود.
می‌توان انتظار داشت که امنیت سرمایه‌گذاری در طلا در سال جدید بیشتر از سرمایه‌گذاری در سکه باشد. سرمایه‌گذاری در سکه شاید در سال جدید خطراتی را به همراه داشته باشد چون بانک مرکزی به دنبال کنترل بازار سکه خواهد بود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.