نقصان خدمات آزمایشگاهی، عامل نشست ساختمان‌ها است

سنگ‌بنای کیفیت ساخت‌وساز

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با تاکید بر لزوم الگوبرداری از نظام فنی و اجرایی کشور برای تعیین تعرفه خدمات آزمایشگاهی، گفت: تشکیل کمیته ژئوتکنیک، کنترل کیفیت بتن و بازرسی جوش در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، باعث ایجاد اجماع برای حل مشکلات صنف خدمات آزمایشگاهی و درجهت ارتقای کیفیت و‌ استحکام ساخت‌وساز شهری می‌شود.
کد خبر : 22418
تاریخ انتشار : شنبه 5 خرداد 1403 - 8:41
سنگ‌بنای کیفیت ساخت‌وساز

رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان با تاکید بر لزوم الگوبرداری از نظام فنی و اجرایی کشور برای تعیین تعرفه خدمات آزمایشگاهی، گفت: تشکیل کمیته ژئوتکنیک، کنترل کیفیت بتن و بازرسی جوش در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، باعث ایجاد اجماع برای حل مشکلات صنف خدمات آزمایشگاهی و درجهت ارتقای کیفیت و‌ استحکام ساخت‌وساز شهری می‌شود.

ارتقای کیفیت ساخت‌وساز شهری
حمزه شکیب با اشاره به تشکیل کمیته ژئوتکنیک، کنترل کیفیت بتن و بازرسی جوش، که متشکل از نمایندگان سراسر استان‌ها است، در عین حال به تعرفه خدمات آزمایشگاهی اشاره کرد و‌ گفت: تشکیل کمیته ژئوتکنیک، کنترل کیفیت بتن و بازرسی جوش در شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، نقش موثری در ارتقای کیفیت ساخت‌وساز شهری دارد.
وی با بیان اینکه در وزارت راه و‌ شهرسازی درخصوص تعیین تعرفه خدمات آزمایشگاهی حساسیت وجود دارد، ادامه داد: این در حالی است که افزایش سطح کیفیت خدمات آزمایشگاهی و واقعی شدن این خدمات، به طور قطع نقش تعیین‌کننده‌ای در تعیین میزان سطح کیفیت خدمات آزمایشگاهی خواهد داشت.

الگوبرداری از نظام فنی و اجرایی
شکیب خواستار الگوبرداری تعرفه خدمات آزمایشگاهی از فهرست‌بهای ژئوتکنیک و مقاومت مصالح در نظام فنی و اجرایی شد و گفت: در زمان حاضر تعرفه خدمات آزمایشگاهی در نظام فنی، اجرایی مشخص است و‌ با توجه به این امر، در نظام مهندسی هم می‌توان برای تعیین خدمات آزمایشگاهی از نظام فنی و اجرایی الگوبرداری کرد.
وی با اشاره به نقش خدمات آزمایشگاهی ژئوتکنیک در رفتار لرزه‌ای ساختمان‌ها و با اشاره به برخی از زلزله‌های رخ داده در قریب به ۶۲ سال پیش از بعد مطالعات ژئوتکنیکی، افزود: با ‌توجه به اینکه ایران کشور لرزه‌خیزی است، ماموریت جامعه مهندسی در پیشگیری و کاهش حوادث جانی و‌ مالی ناشی از زلزله بسیار مهم است.

توسعه روزافزون خدمات آزمایشگاهی
رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان یادآور شد: در جامعه دانشگاهی ماموریت‌ها شامل مواردی نظیر مشارکت در عبور از مرزهای دانش در علوم مهندسی، ارائه نظریه‌های بنیادی و‌ کاربردی در علم مهندسی زلزله، فرهنگ‌سازی پیشگیری در باور مدیران، مهندسان، سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران است.
شکیب گفت: در گذشته، علی‌رغم زلزله‌خیز بودن کشور ما خیلی درباره خدمات آزمایشگاهی صحبت نمی‌کردیم و چندان هم برای ما مهم نبود. ساختمان‌ها با یک گمانه‌زنی ساخته می‌شدند، نه بتن کنترل می‌شد و‌ نه جوش مورد بازرسی قرار می‌گرفت. اما اکنون خوشبختانه نه فقط در تهران، بلکه در سراسر کشور خدمات آزمایشگاهی ارائه می‌شود و هر روز گسترش بیشتری پیدا می‌کند.

بازنگری در احراز صلاحیت شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی
رئیس هیئت مدیره انجمن خدمات آزمایشگاهی استان تهران نیز با بیان اینکه صدور پروانه و‌ احراز صلاحیت شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی باید براساس سوابق کاری شرکت‌ها باشد، بر لزوم‌ بازنگری در شیوه‌نامه تشخیص صلاحیت و صدور پروانه اشتغال به کار شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی تاکید کرد.
محمدرضا روزبهانی ادامه داد: اگر ساختمان‌ها با بهترین مصالح ساختمانی ساخته شوند، اما در فرآیند ساخت آنها از خدمات آزمایشگاهی بهره گرفته نشود، این ساختمان‌ها به هیچ وجه از کیفیت و ایمنی لازم برخوردار نیستند. البته از ۱۵ سال گذشته تاکنون، جایگاه خدمات آزمایشگاهی به همت انجمن خدمات آزمایشگاهی رشد داشته است.
وی با تاکید بر اینکه غفلت از خدمات آزمایشگاهی در فرآیند ساخت ساختمان‌ها سبب به خطر افتادن جان و مال مردم می‌شود، تصریح کرد: بر اساس مباحث مقررات ملی ساختمان، باید تمامی ساختمان‌ها فارغ از تعداد طبقات و‌ متراژ آنها مشمول خدمات آزمایشگاهی شوند. در صورت عدم انجام آزمایش‌های خاک، اطلاعات دقیق و صحیحی درباره ویژگی‌های خاک و پایداری سازه در اختیار نخواهیم داشت. این ممکن است منجر به اشتباهات در طراحی و اجرای سازه شود و درنتیجه، استحکام و پایداری سازه کاهش یابد. این مشکل می‌تواند در مواجهه با زلزله، بارهای سنگین یا شرایط آب و هوایی سخت، خطرناک باشد.

سازندگان، بی‌علاقه به دریافت خدمات آزمایشگاهی
وی گفت: آزمایش‌های خاک در ارتقای ایمنی و کیفیت مسکن نقش بسیار مهمی دارند. این آزمایش‌ها با ارزیابی و تحلیل خواص و رفتار خاک‌، به مهندسان و طراحان ساختمان کمک می‌کنند تا از نظر زمین‌شناسی و ژئوتکنیکی، طرح و ساخت ساختمان را بهینه کنند و از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.
روزبهانی با تاکید بر اینکه برخی از سازندگان که نمی‌توان نام سازنده بر روی آنها گذاشت، علاقه‌ای به دریافت خدمات آزمایشگاهی ندارند، اظهار داشت: این در حالی است که اساسا تعرفه خدمات مهندسی دو درصد از هزینه‌های ساخت مسکن را شامل می‌شود.

فرونشست ساختمان‌ها درپی نقصان خدمات آزمایشگاهی
رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیز با تاکید بر اهمیت فعالیت شرکت‌های خدمات آزمایشگاهی در ارتقای کیفیت ساخت‌وسازها، گفت: بر اساس گزارش‌ها، برخی از پروژه‌ها پس از ساخت با مشکلات نشست روبه‌رو شده‌اند، که چشمگیرترین علت آن، نقصان مطالعات خاک پیش‌ از طراحی و ساخت بوده است.
علی کریمی آنچه افزود: با توجه به نقش مهم خدمات آزمایشگاهی در ارتقای ایمنی و‌ کیفیت ساخت، تلاش شده تا کیفیت خدمات آزمایشگاهی نسبت به گذشته بهبود یابد و حق‌الزحمه‌ها براساس کیفیت بالاتر، بهبود پیدا کند.
وی با بیان اینکه همچنین تلاش شده تا خدمات آزمایشگاهی در تمام شهرستان‌های استان تهران نیز به صورت فعال ارائه شود، تصریح کرد:‌ افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی، تأثیر قابل توجهی برطول عمر مفید ساختمان‌ها خواهد داشت. این اقدامات باعث می‌شود که مالکان پروژه‌ها، اهمیت و ارزش خدمات آزمایشگاهی را درک کنند و تمام تلاش خود را به کار بگیرند تا از خدمات آزمایشگاهی بهره‌برداری مطلوبی را ببرند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.