مجید گودرزی، کارشناس اقتصادی تشریح کرد

سه عامل فلاکت اجاره‌‌‌‌‌نشینان

یک کارشناس مالی و اقتصادی گفت: در تمام مکاتب مالی دنیا نداریم که ارزش زمانی پول صفر باشد، اما تنها این موضوع را در بحث ودیعه مستاجران شاهد هستیم، ودیعه مستاجران ما با ارزش زمانی صفر محاسبه می‌شود.
کد خبر : 20859
تاریخ انتشار : چهارشنبه 16 اسفند 1402 - 8:06
سه عامل فلاکت اجاره‌‌‌‌‌نشینان

مجید گودرزی، مدرس و کارشناس مالی گفت: اینکه بخشی از اقتصاد به صورت قرض‌الحسنه و بخشی به عنوان جاری باشد، به طور قطع باعث فشار و ضرر و زیان برای عده‌ای و همچنین باعث یک فرصت و رانت برای عده دیگر می‌شود.
وی مطرح کرد: یک عقود ارزشمندی که در اسلام داریم، قرارداد قرض‌الحسنه است و تاکید زیادی در راستای عرفی بودن این موضوع شده است، اما در این میان موضوعی که داریم، تورم است.
این کارشناس مالی و اقتصادی افزود: متاسفانه با وجود تورم از قرض‌الحسنه سوءاستفاده می‌شود و در این راستا مستاجران کشور، گرفتار موضوع قرض‌الحسنه شده‌اند.

محاسبه ودیعه مستاجران با ارزش زمانی صفر
گودرزی به اشاره به وضعیت نامناسب مستاجران کشور ادامه کرد: در حال حاضر سه موضوع مهم باعث فلاکت مستاجران شده است؛ عامل اول قرض‌الحسنه بودن ودیعه مستاجران کشور است. در تمام مکاتب مالی دنیا نداریم که ارزش زمانی پول صفر باشد، اما تنها این موضوع را در بحث ودیعه مستاجران شاهد هستیم، ودیعه مستاجران ما با ارزش زمانی صفر محاسبه می‌شود.
این کارشناس اقتصاد مسکن ادامه داد: همچنین از طرف دیگر قیمت ملک به صورت جاری محاسبه می‌شود، یعنی به دلیل تورم دورقمی سالی ۴۰ درصد از قدرت خرید مستاجران کشور از بین می‌رود.
جهش قیمتی مسکن به بالای ۸۰ درصد رسید
وی تصریح کرد: یک موضوع دیگر اینکه جهش‌های قیمتی مسکن به بالای ۸۰ درصد رسیده که یک شکاف بزرگی را ایجاد می‌کند و پر کردن این شکاف توسط مستاجران دشواری‌های بسیار زیادی را دارد.
این کارشناس بازار مسکن ادامه داد: این سه موضوع باعث شده تا یک عده بدون دلیل خاصی هر روز ثروتمندتر شوند و عده دیگر که مستاجران هستند، سالانه بخش بزرگی از سرمایه خود را از دست می‌دهند.
گودرزی خاطرنشان کرد: در قراردادها باید به سمتی حرکت کنیم که یا تورم را محاسبه کنیم، یا اینکه همه را به صورت جاری حساب کنیم. اینکه بخشی از اقتصاد به صورت قرض‌الحسنه و بخشی به عنوان جاری باشد، قطعاً باعث فشار و ضرر و زیان برای عده‌ای و همچنین باعث یک فرصت و رانت برای عده دیگر می‌شود.

ایجاد یک اختلاف و رانت بزرگ
این کارشناس مالی و اقتصادی متذکر شد: تسهیلات قرض‌الحسنه خوب است، اما یک رانت بزرگ ایجاد می‌کند. این بحث نیاز به بازنگری دارد. شاید در چند سال پیش که تورم کمتری داشتیم، قرض‌الحسنه هم مفید بود، اما در حال حاضر با این روش به بخشی از اقتصاد آسیب وارد می‌شود.
وی در پایان تاکید کرد: سوءاستفاده از این بخش بسیار زیاد انجام می‌شود، ممکن است سپرده‌های مردم قرض‌الحسنه باشد، اما وام‌هایی که پرداخت می‌شود، به حدی که مردم سپرده‌‌‌‌‌گذاری کردند، نیست. اینجا یک اختلاف و رانت بزرگی ایجاد می‌شود. متاسفانه هم مقوله ارزش زمانی پول و هم بحث تورم در قراردادهای قرض‌‌‌‌‌الحسنه باید لحاظ شود.
گودرزی خاطر نشان کرد: در کل تا زمانی که تورم وجود دارد بحث قرض‌الحسنه یک چالش محسوب می‌شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.