ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوهسازان تهران هشدار داد
ناتوانی چین در ساخت مسکن ارزان
رئیس هیئت مدیره انجمن انبوهسازان استان تهران در زمینه ساخت مسکن توسط چینیها گفت: حدود دو سال است که دولت در این رابطه تلاش میکند و حالا شهرداری هم اضافه شده است. ما مخالفت خودمان را از سالهای قبل اعلام کرده بودیم. به هر حال نظر خود مسئولان است چه تصمیمی بگیرند.
ایرج رهبر ادامه داد: ما از نظر فنی و مهندسی و همچنین نیروی انسانی چیزی از چینیها کم نداریم و آنها هم مورد اضافهتری از ما ندارند. ما بارها گفتهایم که بخش خصوصی هم از نظر سرمایهگذاری و هم اجرای کار و پیمانکاری آماده همکاری با دولت است.
بیتوجهی به اعلام آمادگی بخش خصوصی
این فعال ساختوساز افزود: در اولین جلسهای که با آقای بذرپاش داشتیم، اعلام کردم که چون توان مالی متقاضیان و تسهیلاتی که ارائه میشود، برای ساخت واحد مسکونی کافی نیست، برای اینکه پروژهها نخوابد و ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن مانند مسکن مهر طولانی نشود، ما آمادگی داریم که سرمایه خودمان را بیاوریم و همان اندازه هم سهم مشارکت داشته باشیم.
به گفته رئیس انجمن انبوهسازان تهران، بخش خصوصی آمادگی مشارکت دارد، اما از آن موقع تا به حال، دولت هیچ اقدامی انجام نداده است.
چینیها نمیتوانند مسکن ارزان بسازند
رهبر درباره احتمال تهاتر نفت با مسکن چینی بیانکرد: بسیاری از شرکت های داخلی آمادگی این را داشتند که از دولت نفت بگیرند و در عوض برای ساخت مسکن، به سازندهها پول بدهند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا چینیها موفق به ساخت مسکن ارزان در ایران میشوند، گفت: بارها گفتهام چینیها نمیتوانند مسکن ارزان بسازند. چندین سال قبل همراه دولت به ترکیه، سوریه و عراق میرفتیم، چینیها هم بودند و قیمتی که هشت سال پیش برای ساخت یک مترمربع مسکن، میگفتند بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ دلار بود.
این مقام صنفی بیان کرد: میگویند چینیها قرار است با ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار در ایران خانه بسازند، با این رقم امکان ندارد برنامهای در ذهنشان نباشد. ممکن است قیمت نفتی را که قرار است تهاتر کنند، ارزانتر درنظر بگیرند و به این شکل هزینه-ها را جبران کنند. به هر حال بعید است که چینیها حاضر باشند با متری ۱۵۰ دلار در ایران خانه بسازند. چندین سال قبل میگفتند ۴۰۰ دلار، چطور الان به ۱۰۰ دلار رسیدهاند.
تکرار تجربه تلخ همکاری با چینیها
رئیس انجمن انبوهسازان در مخالفت با مسکن چینی به یک تجربه اشاره کرد و توضیح داد: ما شاهد حضور چینیها در بزرگراه تهران-شمال بودیم که بیشتر از یک سال و نیم نتوانستند دوام بیاورند و رها کردند و رفتند، با این حال ما داریم این تجربه تلخ را دوباره تکرار میکنیم.
به گفته این فعال صنعت ساختمان، بعد از رفتن چینیها، مهندسان ایرانی این بزرگراه را دست گرفتند و قسمتهای بسیار سختتر را انجام دادند و توانستند پلهای بالای ۴۰ متر و تونلهای ۶ کیلومتری بسازند.
کمتر از یک سال و نیم به پایان دولت رئیسی باقی مانده و مشخص نیست که حتی با وجود حضور چینیها که صحبتهای ضدونقیضی درباره آنها وجود دارد، دولت چگونه میتواند به مهمترین وعده خود مبنی بر ساخت چهار میلیون مسکن جامه عمل بپوشاند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰