افزایش ۲۷ درصدی تعرفه خدمات نظام مهندسی ابلاغ شد
نارضایتی مهندسان و موضعگیری انبوهسازان
سرانجام پس از ماهها کش و قوس میان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و وزارت راه و شهرسازی، تعرفه نظام مهندسی ساختمان ۲۷ درصد تعیین شد که این میزان نارضایتی روسای سازمانهای نظام مهندسی ساختمان را در پی داشته است.
تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان به میزان سایر مشاغل کشور، یکی از مطالبات مهندسان و سازمانهای نظام مهندسی بود. روسای سازمانهای نظام مهندسی معتقد هستند که در سالهای اخیر برای تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان همواره با چالش مواجه بودهاند و در سالهای گذشته مشکلات متعددی که تبعات اجتماعی نیز در پی داشت به وجود آمد.
آنها معتقد هستند که هرساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود داشته که به دلیل وجود قوانین و مقررات ملی ساختمان و از سوی دیگر روش تعیین تعرفه، چالشبرانگیز بوده و از ۱۸ سال گذشته تاکنون این مقررات بازنگری نشده است. حال با تعیین تعرفه ۲۷ درصدی برای سازمانهای نظام مهندسی و ابلاغ آن، این چالش باز هم بر سر جای خود باقی ماند و حل نشد.
رشد ۲۷ درصدی، اجحاف در حق مهندسان
بر اساس این گزارش، روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد هستند که وقتی حداقل دستمزد کارگران ۳۵ درصد و یا تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد افزایش داشته است، رشد ۲۷ درصدی به میزان زیادی موجب اجحاف در حق مهندسان خواهد شد. روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد هستند که اگر تعیین تعرفه حقالزحمه بر مبنای هزینه ساخت تعیین شود، باید حقالزحمه ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.
انبوهسازان چه نظری دارند؟
از سوی دیگر انبوهسازان معتقد هستند که هزینههای دریافت شده از سوی سازمانهای نظام مهندسی ساختمان، با خدماتی که ارائه میکنند به هیچ وجه مطابقت ندارد و اتفاقا باید گفت که در مقابل خدماتی که سازمان های نظام مهندسی ارائه میکنند، هزینه ها بالا است. پس چگونه معتقد هستند که تعرفه ها و حق الزحمهها باید مطابق با آن و همراستا با آن افزایش یابد؟
هزینههای نظام مهندسی با خدمات آن مطابقت ندارد
حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن انبوهسازان مسکن استان تهران در این زمینه معتقد است: ما انبوهسازان درخصوص هزینههای ساخت و اینکه میگویند باید تعرفهها نیز مطابق با آن هزینهها افزایش یابد، بارها به روسای سازمان نظام مهندسی گوشزد کردهایم که هزینههای ساخت اصلا نباید هیچ ارتباطی با تعرفه و حقالزحمه داشته باشد.
وی ادامه داد: هزینههای دریافت شده از سوی سازمانهای نظام مهندسی ساختمان با خدماتی که ارائه میکنند، به هیچ وجه مطابقت ندارد و اتفاقا باید گفت در مقابل خدماتی که سازمانهای نظام مهندسی ارائه میکنند، هزینهها بالا است. پس چگونه معتقد هستند که تعرفهها و حق الزحمهها باید مطابق با آن و همراستا با آن افزایش یابد؟
وی در پاسخ به این پرسش که آیا درخواست سازمان نظام مهندسی ساختمان مبنی بر اینکه باید تعرفه و حقالزحمه مهندسان در سال جاری حداقل به میزان ۴۰ درصد و حتی متناسب با هزینه ساخت ۱۰۰ درصد افزایش یابد، مورد پذیرش است؟ گفت: درخصوص حقالزحمه و تعرفه سازمانهای نظام مهندسی بارها و بارها صحبت کردهایم و نسبت به خدماتی که مهندسان و سازمان نظام مهندسی ارائه میکنند، اظهار نظر شده است.
تعرفه مهندسان پایین نیست
همچنین فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوهسازان در این زمینه معتقد است: بخش عمدهای از صوریکاری خدمات مهندسی که بارها بازگو شده است، به انجام خدمات مهندسی توسط کارمندان دولت برمیگردد. کارمند دولت که ۷ صبح شروع به کار میکند و ساعت ۴ بعد از ظهر درست در اوج کار پروژههای ساختمانی خروجی میزند، چرا باید خدمت را بفروشد.
پورحاجت افزود: بنابراین تعرفه مهندسان پایین نیست، بلکه باید رویهها تغییر کند و ضرورتی ندارد برای بخشی از مهندسان از دو محل منبع درآمدی تعریف کنیم. زمانی که کارمندان دولت تعیین تکلیف شوند که پشت میز اداره مشغول به کار باشند، یا مانند مهندسان بخش خصوصی خدمات ارائه دهند، دیگر خبری از صوریکاری خدمات مهندسی نخواهد بود.
تعرفه حقالزحمه تطابقی با هزینه ساخت ندارد
اما حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، پیشتر گفته بود که تعرفه حقالزحمه مهندسان براساس هزینه ساخت تعیین میشود و فرمول محاسبه تعرفه حقالزحمه هیچ تطابقی با هزینه ساخت واقعی ندارد؛ بر همین اساس از سال ۱۴۰۱ درخواست به روزرسانی نرخ تعرفه را به سازمان مربوطه ارجاع دادهایم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور معتقد است که باید تعرفه و حقالزحمه مهندسان به اندازه تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد یا برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵ درصد در سال جاری افزایش یابد. البته اگر بر مبنای هزینه ساخت این حقالزحمه تعیین شود، باید ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند و اگر غیر از این عدد باشد، بیانصافی است.
بر اساس این گزارش، از یک سو جامعه مهندسی و سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد است که بر اساس شرایط فعلی کشور میزان نرخ حقالزحمه مهندسان عضو سازمانهای نظام مهندسی باید طبق نظام پزشکی یا معادل رشد حقوق کارگران افزایش یابد، اما از سوی دیگر سازندگان و انبوهسازان مدعی هستند که میان خدماتی که سازمانهای نظام مهندسی ارائه میکنند با هزینههایی که هم اکنون بابت حقالزحمه دریافت میشود، مطابقتی وجود ندارد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰