راهکار اثربخشی نهضت ملی مسکن بررسی میشود
نسخه جایگزین مسکنسازی در حومه
در شرایطی که به لحاظ افزایش بیرویه قیمت مسکن، خانهدار شدن به آرزویی دوردست برای مردم تبدیل شده است، اما طرحی به نام نهضت ملی مسکن بارقه امید را برای خانهدار شدن مستاجران فراهم کرد.
طرح نهضت ملی مسکن از جمله طرحهای دولت سیزدهم برای افرادی است که به دلیل شرایط اقتصادی امکان خرید خانه را ندارند و دولت از این طریق مسیر را برای مستاجران و جوانان فراهم کرده تا به مرور زمان مبلغی را واریز کنند تا فشاری بر آنها متحمل نشود.
اما این طرح هم با چالشها و مشکلاتی در بخش تامین زمین و نقدینگی موردنیاز برای ساخت واحدهای مسکونی روبهرو شده است. صرف نظر از این موارد که جزو وظایف دولت است، موضوعی که مشکلساز شده است، ناتوانی اقشار کمدرآمد جامعه در پرداخت سهم آورده و متعاقبا اقساط تسهیلات نهضت ملی مسکن است که با توجه به این موانع به نظر میرسد دست اقشار ضعیف و کمدرآمد جامعه از این طرح مسکنسازی دولتی هم کوتاه خواهد شد.
آغاز ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در تهران
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: ساخت ۹۰ هزار و ۵۱۴ واحد مسکن ملی در این استان آغاز شد.حسین جنتی افزود: برنامه ابلاغی ساخت مسکن ملی به استان تهران ۴۹۷ هزار و ۷۶۵ واحد بوده است که شامل برنامه کاری اداره کل راه و شهرسازی استان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرهای جدید پرند، پردیس، هشتگرد و ایوانکی است که از این میزان برنامه ابلاغ شده با توجه استقبال گسترده مردم، تعداد ثبتنامها بیش از یک میلیون نفر متقاضی اولیه بود، اما از این میزان پس از بررسیها و فرایندهای قانونی، ۱۷۰ هزار و ۴۶۰ متقاضی تأیید نهایی شدهاند.
وی ادامه داد: در راستای عمل به برنامه جهادی تولید مسکن در استان تهران، اکنون با احتساب شهرهای جدید و بنیاد مسکن، ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد مسکن ملی آغاز شده است، اما تاکنون ۷۳ هزار متقاضی در استان تهران اقدام به افتتاح حساب کردهاند.
جنتی خاطرنشان کرد: در حوزه تولید مسکن روستایی نیز برنامه ابلاغی ۷ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی است که تاکنون بیش از سه هزار متقاضی به بانکهای عامل معرفی شده و ۸۲۰ متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شدهاند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران خاطرنشان کرد: افتتاحنکردن حساب یا واریز وجه در موعد مقرر و پس از اخطارهای دستگاههای سازنده مسکن سبب حذف متقاضی خواهد شد.
لزوم ساخت مسکن در محدوده شهری
جنتی گفت: بهترین حالت نوسازی به لحاظ برنامهریزی فضاهای شهری و خدماترسانی دستگاههای خدمترسان آب، برق و گاز مربوط به بافتهای شهری داخل محدودههای شهری است و نوسازی و ساختوساز مسکن با احتساب تمام این شرایط در بافتهای فرسوده بهترین حالت از نوسازی شهری است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در پایان بیان کرد: به لحاظ سایر مباحث همچون مدیریت بحرانهای شهری، به حداقل رساندن آسیبها در زمان زلزله و روند درست انجام فرآیندهای شهرسازی و معماری نیز بهتر است به جای ساختوساز در حاشیه شهرها و الحاق زمین به محدودههای شهری به جهت ساخت نهضت ملی مسکن، نوسازی بافتهای فرسوده در داخل شهرها با استفاده از مشوقهایی همچون تخفیفات شهرداریها، تخفیف سازمان نظام مهندسی و تسهیلات بانکی در اولویت کار دولت و شهرداریها قرار بگیرد.
جهش بهارستان در نوسازی بافت فرسوده
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران همچنین از جهش قابل توجه شهرستان بهارستان در نوسازی مردمی بافتهای فرسوده خبر داد.
حسین جنتی، مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با اعلام اینکه بعد از شهر تهران، شهرستان بهارستان با سه شهر (نسیم-شهر، گلستان و صالحیه) توانسته است با ثبت ۱ هزار و ۷۸۴ مورد نوسازی مردمی در سامانه ستاد ملی در رتبه بالاتری نسبت به شهرهای دیگر استان تهران قرار بگیرد، گفت: به دنبال پایلوت شدن شهرستان بهارستان به عنوان شهر بازآفرینی طی سال گذشته و برنامهریزی و اقدام خوب شهرداران این شهرستان آمار بالایی در سامانه ستاد ملی بازآفرینی ثبت شده است و باید از شهرداران سایر شهرستانهای استان تهران خواست تا با جدیت بیشتری نسبت به نوسازی بافتهای فرسوده اقدام کنند.
وی گفت: شهرهای قدس، اسلامشهر و شهریار با ۸۲۰، ۴۴۳ و ۴۳۱ مورد در رتبههای بعدی نوسازی پس از بهارستان قرار دارند، اما آمار سایر شهرهای استان به هیچ وجه قابل قبول نیست.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰