دو طرح دولت برای تامین مالی مسکنسازی را بررسی میکند
گره مالی نهضت ملی مسکن باز میشود
از سوی دیگر دولت قصد دارد از طریق مزایده فروش املاک و مستغلات دولتی، بخشی از منابع طرح نهضت ملی مسکن بهخصوص در بخشهای آمادهسازی اراضی و خدمات زیربنایی را تامین کند.
حمایت صندوق توسعه ملی اتفاق میمونی است
در همین زمینه مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن گفت: یکی از گشایشهایی که باید اتفاق میافتاد، بحث تامین مالی پروژه مسکن ملی بود، چرا که ریشه کُند پیش رفتن این پروژه به خلف وعده بانکها در اعطای تسهیلات برمیگردد. براساس آمار منتشرشده سهم بسیاری از بانکها در تامین مالی پروژه مسکن ملی، نزدیک به صفر درصد است.
بازپرداخت دلاری تسهیلات به صرفه نیست
گودرزی تاکید کرد: بانک مسکن قرار است از محل سپردهگذاری صندوق توسعه ملی تسهیلات ارزی به بخش خصوصی دهد. اگر بازپرداخت این تسهیلات دلاری است، صحیح نیست؛ چراکه نوسانات دلار فشار مضاعفی به این بخش وارد خواهد کرد. کمااینکه در تولید نیروگاههای پراکنده شاهد بودیم از صندوق توسعه ملی وامهای ارزی با نرخ چهار هزار و ۲۰۰ تومان پرداخت کردند، اما وقتی دلار به ۵۰ هزار تومان رسید، بسیاری از آنها ورشکسته شدند. بنابراین اگر بازپرداخت دلاری باشد به صرفه نیست؛ چراکه بخشی از سودشان از دست میرود و باید ریسک بالایی متحمل شوند. به این ترتیب باید نوسانات نرخ ارز را به عنوان تعدیل در نظر بگیرند.
بخش حمل و نقل نیازمند تحول بود
این کارشناس بازار مسکن درباره اختصاص دو میلیارد دلار دیگر به بخش حمل و نقل گفت: سالهاست که در این بخش سرمایهگذاری انجام نشده است و با گذر از خیابانهای شهری و بین شهری فرسودگی معابر به چشم میخورد. از طرف دیگر بحث نوسازی ناوگان باری مطرح است که باید در این بخش هم سرمایهگذاری انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پروژههای مسکنسازی با کمبود نقدینگی مواجه هستند، گفت: از آنجایی که با تورم ۴۰ درصدی مواجه هستیم، تسهیلاتی که به صورت پنج ساله پرداخت میشود، در سال پنجم بیارزش میشود. بنابراین نیاز است که فکری به حال چشمههای جوشان تورم بهخصوص در بخش مسکن بکنیم که حدود ۸۶ درصد تورم را به اقتصاد تحمیل میکند و در بهای تمام شده تمام کالاها و خدمات سهم دارد.
امیدواری به کاهش قیمت مسکن
گودرزی در پاسخ به این سوال که مزایده املاک و مستغلات دولتی برای حمایت از نهضت ملی مسکن چطور ارزیابی میکنید، گفت: دولت دستگاههای ذیربط و بانکها را موظف کرده تا داراییهای منجمدشان به خصوص مسکن را عرضه کنند. چون بسیاری از داراییها، ارزش افزده صفر دارند. براساس آمار بین ۶۵ تا ۷۰ هزار طرح نیمهتمام داریم که با گذشت چندین سال صرفه اقتصادیشان از بین رفته است و حتی در بعضی موارد توجیه اقتصادی وجود ندارد که تکمیل شوند. با این طرح جدید از یک سو سرمایههای راکد به جریان میافتد؛ از سوی دیگر کمکی به تامین مالی پروژه مسکن ملی میشود، چراکه یکی از وعدههای مهم انتخاباتی دولت به شمار میرود. درواقع دولت مصمم است تا بحران مسکن را چه از لحاظ اقتصادی و چه از نظر اجتماعی حل کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این دو طرح پاسخگوی تامین مالی نهضت ملی مسکن است یا خیر، گفت: طرحهای زیادی برای تامین مالی مسکن داریم که حدودا به بیش از ۹۰ طرح میرسد، اما بحثهای فقهی و موانع قانونی اجازه اجرای آنها را نمیدهند. در کل این دو طرح جزو بهترینها هستند و هوشمندانه انتخاب شدهاند. با فروش املاک و مستغلات میتوان امیدوار باشیم که قیمت مسکن پایین بیاید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰